Pomoć za izvozni marketing preduzeća iz Srbije

Bez autora
Sep 13 2011

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) predstaviće privrednicima program za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izvozni marketing preduzeća iz Srbije. SIEPA je 19. avgusta objavila poziv privrednicima za učešće u 12. krugu dodele sredstava iz tog programa koji se sprovodi šestu godinu za redom, u cilju jačanja međunarodne konkurentnosti srpske privrede.U prvih 10 krugova programa isplaćeno je više od 350 miliona dinara, dok 169 kompanija i osam udruženja iz 11. kruga imaju rok da do decembra povuku odobrenih 133,1 milion dinara.

Pomoć za izvozni marketing preduzeća iz SrbijeAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) predstaviće privrednicima program za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izvozni marketing preduzeća iz Srbije.

SIEPA je 19. avgusta objavila poziv privrednicima za učešće u 12. krugu dodele sredstava iz tog programa koji se sprovodi šestu godinu za redom, u cilju jačanja međunarodne konkurentnosti srpske privrede, saopštila je ta agencija.

U prvih 10 krugova programa isplaćeno je više od 350 miliona dinara, dok 169 kompanija i osam udruženja iz 11. kruga imaju rok da do decembra povuku odobrenih 133,1 milion dinara.

Od početka programa, sredinom 2006. godine, sredstva su odobrena za 1.005 preduzeća od ukupno 1.600 prijavljenih.

Aktivnosti koje mogu biti podržane su individualni nastup kompanija ili udruženja na inostranim sajmovima, otvaranje predstavništva na stranim tržištima, nastup kompanija u okviru organizovanih privrednih poseta na inostranim tržištima, internacionalizacija proizvoda kroz jačanje konkurentnosti (istraživanje tržišta, sertifikacija proizvoda, sertifikacija upravljanja kvalitetom), kao i jačanje marketinških kapaciteta.

Na pitanja privrednika u prostorijama Privredne komore Beograda će odgovarati direktor SIEPA Božidar Laganin, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik